Inte helt snörrätt

Inte helt snörrätt

Om bloggen

Alltid finns det saker man funderar över. En del av dem hamnar här.

nere för räkning?

ÖvrigtPosted by Stina K Mon, January 11, 2010 11:08:15

Jag ska testa att flytta över min blogg till wordpress. För att kunna utnyttja deras smidiga iPhone, det känns ju så förra decenniet att vara tvungen att ha tillgång till dator för att blogga smiley och min lösning som jag har nu är bäde trist, gamma och oflexibel. Vi får väl se om jag lyckas, men blir det svart här är det rimligen det det beror på.

  • Comments(0)//blogg.stina-k.se/#post84

Clinique 4-ever?

BeautyPosted by Stina K Tue, January 05, 2010 14:26:46

Ekologiskt må kännas bra i själen, men det totalsabbade mitt stackars anlete. Istället gick jag med bestämda steg fram till en tjej i vit rock på Kicks och sa: Jag behöver ett mirakelmedel!

Efter länge och väl kom jag hem med en massa provpytsar med krämer och lotioner samt en supersnygg krämögonskugga som slank med av bara farten för att hon var så otroligt trevlig och hjälpsam. Dagen efter styrde jag åter kosan mot samma affär, köpte hela rubbet och nu (det här var dagen för jul) simsalabim är jag världens lenaste tjej om kinderna. Hah! Kemiskt framställt vs naturligt: 1-0. Dyrt vs budget: 1-0.

Nog om det. Den nyinköpta tapetnedtagarapparaten som jobbar med ånga är ren lycka när man renoverar. Alla tapetrester kommer att vara borta innan kvällen. Lätt!

Snyggt blir det. smiley

  • Comments(0)//blogg.stina-k.se/#post83

Estelle och jag

BeautyPosted by Stina K Sun, December 20, 2009 09:06:35

Vintern är en fantastisk årstid, förutom för huden i nyllet. Och händerna. Och överallt. Men skam den som ger sig.

Weledas ansiktskräm är förpassad till handkräm, usch inte bra någonstans. Istället är min nya kompis Estelle och Thild. Doftar ljuvligt av neroli och bergamott, ekologisk, överkomligt pris, svensktillverkad. Riktigt bra, men inte tillräcklig för årstiden.

Så jag har gjort en kållberg, efter att först mamma och sen syrran totalsnöat in på hemgjorda hudvårdsprodukter och lagt ner det en smula har jag påtagit mig deras skor och nördat in fullkomligt på oljor, eteriska oljor, blanda själv och bob's your uncle igår fanns inte ett fnas i nyllet ens efter att ha varit ute i typ -20. smiley

Med andra ord. Min kvarn är vattnad och oljeblandningar verkar vara grejjen. Några droppar olja i botten och lite Estelle ovanpå, oljerengöring och mask i bastun (egentillverkad!), ett par droppar lite till mans när det stramar om kinderna.

Weledas mandelolja för ansiktet bor numera i min handväska, men ärligt talat gillar jag rosoljan bättre. Lite mera tryck i den. Den är blandad av fler oljor å andra sidan.

När de är slut ska jag nog börja göra min alldeles egna blandningar.

Vintertorr bah!

  • Comments(0)//blogg.stina-k.se/#post82

pulka vs årsredovisning

SnöPosted by Stina K Thu, December 17, 2009 10:11:31
I slänten utanför mitt kontor åker rätt så små barn pulka. De är extremt söta i likadana reflexvästar och hjälmar. Jag skriver på årsredovisning, utan reflexväst och hjälm. Att döma av de små glädjetjuten som sipprar in genom fönstret så har de nog roligare än jag. Inga glädjetjut sipprar ut.

  • Comments(0)//blogg.stina-k.se/#post81

Bröllopsdag

ÖvrigtPosted by Stina K Mon, December 14, 2009 09:51:52
1 år igår. En väldigt trevlig helg som inleddes med bastu och gott vin avrundades med bastu, champagne och oxfilé. Samma som bröllopsmiddagen sånär som på att vi hoppade över förrätten. Fantastiskt gott, underbart trevligt och bäst av allt: ett helt liv att se fram emot tillsammans med väldens bästa make.

  • Comments(0)//blogg.stina-k.se/#post80

En i mängden

ÖvrigtPosted by Stina K Wed, December 02, 2009 08:40:39
Facebook har över 350 miljoner användare och startade för 5 år sedan. Det är svindlande på något sätt.

  • Comments(0)//blogg.stina-k.se/#post79

Snart premiär

SnöPosted by Stina K Mon, November 23, 2009 21:03:37

Just nu finns det inte så många saker som gör livet underbart. Jag är trött och ämlig, mitt huvud värker.

På fredag ska vi till fjällen. Jag skulle vilja sova i en vecka. Dusch och läggdags. Vart tog skidlusten vägen?

  • Comments(0)//blogg.stina-k.se/#post78

Rosor på kinden och solsken i blick

BeautyPosted by Stina K Wed, November 18, 2009 19:19:02
Igår fick jag lite nytt beauty-kit till brevlådan.

Det är bara att inse. Paula Dorf regerar när det gäller rouge. Jag kunde inte låta bli att skaffa mig den kalla ballerina/dock-rosa färgen playmate. (och ärligt talat så behövs det en varm och en kall färg för annars går det inte att att använda alla läppstift som finns i min ägo, det skär sig liksom med ett kallt läppstift och en varm färg på kinderna).

Den ser verkligen skrämmande ut i burken, men ack så nice på kinderna. Som en liten isprinsessa. Synd bara att jag har jorden största blämma på ena kinden som förstör det ljuva intrycket. Skulle behöva vaxa muschen också. Men teoretiskt skulle jag kunna bli jättesöt och fräsch.

  • Comments(0)//blogg.stina-k.se/#post77
Next »