Inte helt snörrätt

Inte helt snörrätt

Om bloggen

Alltid finns det saker man funderar över. En del av dem hamnar här.

Clinique 4-ever?

BeautyPosted by Stina K Tue, January 05, 2010 14:26:46

Ekologiskt må kännas bra i själen, men det totalsabbade mitt stackars anlete. Istället gick jag med bestämda steg fram till en tjej i vit rock på Kicks och sa: Jag behöver ett mirakelmedel!

Efter länge och väl kom jag hem med en massa provpytsar med krämer och lotioner samt en supersnygg krämögonskugga som slank med av bara farten för att hon var så otroligt trevlig och hjälpsam. Dagen efter styrde jag åter kosan mot samma affär, köpte hela rubbet och nu (det här var dagen för jul) simsalabim är jag världens lenaste tjej om kinderna. Hah! Kemiskt framställt vs naturligt: 1-0. Dyrt vs budget: 1-0.

Nog om det. Den nyinköpta tapetnedtagarapparaten som jobbar med ånga är ren lycka när man renoverar. Alla tapetrester kommer att vara borta innan kvällen. Lätt!

Snyggt blir det. smiley

  • Comments(0)//blogg.stina-k.se/#post83

Estelle och jag

BeautyPosted by Stina K Sun, December 20, 2009 09:06:35

Vintern är en fantastisk årstid, förutom för huden i nyllet. Och händerna. Och överallt. Men skam den som ger sig.

Weledas ansiktskräm är förpassad till handkräm, usch inte bra någonstans. Istället är min nya kompis Estelle och Thild. Doftar ljuvligt av neroli och bergamott, ekologisk, överkomligt pris, svensktillverkad. Riktigt bra, men inte tillräcklig för årstiden.

Så jag har gjort en kållberg, efter att först mamma och sen syrran totalsnöat in på hemgjorda hudvårdsprodukter och lagt ner det en smula har jag påtagit mig deras skor och nördat in fullkomligt på oljor, eteriska oljor, blanda själv och bob's your uncle igår fanns inte ett fnas i nyllet ens efter att ha varit ute i typ -20. smiley

Med andra ord. Min kvarn är vattnad och oljeblandningar verkar vara grejjen. Några droppar olja i botten och lite Estelle ovanpå, oljerengöring och mask i bastun (egentillverkad!), ett par droppar lite till mans när det stramar om kinderna.

Weledas mandelolja för ansiktet bor numera i min handväska, men ärligt talat gillar jag rosoljan bättre. Lite mera tryck i den. Den är blandad av fler oljor å andra sidan.

När de är slut ska jag nog börja göra min alldeles egna blandningar.

Vintertorr bah!

  • Comments(0)//blogg.stina-k.se/#post82

Rosor på kinden och solsken i blick

BeautyPosted by Stina K Wed, November 18, 2009 19:19:02
Igår fick jag lite nytt beauty-kit till brevlådan.

Det är bara att inse. Paula Dorf regerar när det gäller rouge. Jag kunde inte låta bli att skaffa mig den kalla ballerina/dock-rosa färgen playmate. (och ärligt talat så behövs det en varm och en kall färg för annars går det inte att att använda alla läppstift som finns i min ägo, det skär sig liksom med ett kallt läppstift och en varm färg på kinderna).

Den ser verkligen skrämmande ut i burken, men ack så nice på kinderna. Som en liten isprinsessa. Synd bara att jag har jorden största blämma på ena kinden som förstör det ljuva intrycket. Skulle behöva vaxa muschen också. Men teoretiskt skulle jag kunna bli jättesöt och fräsch.

  • Comments(0)//blogg.stina-k.se/#post77

Dollface

BeautyPosted by Stina K Tue, November 03, 2009 12:59:01

Det här börjar likna en beautyblogg.

Jag har aldrig ägt ett creme rouge förut. Jag har testat creme puder och inte gillat det, men nu kan det vara så att jag har tagit steget till andra sidan och tycker det är en av de bästa idéerna någonsin. OBS jag har bara provat en dag i skarpt läge än så länge (dvs på jobbet) gårdagens provande hemma räknas inte.

Hur som helst. Paula Dorf Cheek Color Cream - Dollface.


På plussidan:
Jag gillar runda burkar med skruvlock. Jag gillar konsistensen som är förvånansvärt lätt att få på rätt ställe med fingrarna trots att jag är total novis. Jag gillar den helt jäkla osynliga texturen som blir på huden. Färgen finns där men materialet syns inte, typ.

På minussidan:
Däremot gillar jag inte att smeta med fingrarna, men det går ju att lösa genom att skaffa ett verktyg avsett för jobbet. Tyvärr är det specialdesignade verktyget svindyrt (taklonpensel) men jag funderar på att gå lös på en beauty blender istället, funkar till foundation också. Lite väl pricey för att vara en svamp men användningsområdet är i alla fall dubbelt så stort.

Smashbox creme eyeliner med tillhörande pensel som jag fick med posten igår också är däremot en annan femma. Superfina färger, men jag har inte knäckt koden än för hur de ska användas för att bli riktigt bra. Penseln känns jäkligt ovan. Men jag kanske lär mig, tur att penseln kom på köpet annars hade jag nog känt mig en smula missnöjd. Det känns som att en vinklad pensel skulle vara fan så mycket enklare att använda än en rak, eller en traditionell eye linerpenseln. Well well, färgerna som sådana är super. Kanske en beauty blender gör tricket här också? Inte som eye linerverktyg då men som suddverktyg?

Näpp, nu är lunchen slut.

  • Comments(0)//blogg.stina-k.se/#post69