Inte helt snörrätt

Inte helt snörrätt

Om bloggen

Alltid finns det saker man funderar över. En del av dem hamnar här.

babylycka?

ÖvrigtPosted by Stina K Fri, September 25, 2009 14:36:02

Jag fick precis reda på den glada nyheten att ytterligare en av mina kamrater väntar barn. För bara en liten kort stund sedan läste jag en debattartikel kring mer barntid för småbarnsföräldrar som miljöpartiet skrivit i Nya Värmlandstidningen. Jag funderade för mig själv, är det värt det? Det dåliga samvetet, pusslet med tid, ekonomi, arbete, inte hinna med, ständigt stressad och så vidare?

Fråga vilken förälder som helst och det är självklart det. Men vad annat ska en förälder säga? Att de ångrar sig? Jag konstaterade med en stor mängd lugn och harmoni att det är så jäkla skönt att inte behöva pussla allt det där. Att hinna med min träning, kunna åka på skidsemester på egna villkor, ägna tid och energi åt mitt jobb, kunna jobba över utan att ha dåligt samvete för att det stackars barnet behöver vara 9 timmar plus på dagis, kunna sova 8 timmar om natten.

Men så snart det kommer ett mejl i inboxen som berättar den lyckliga nyheten att det väntas kottar i april så vaknar det där lilla tvivlet i magen.

Tanke 1: Missar jag något? Jag menar om mina vänner vill ha barn borde ju jag också vilja ha det, vi har ju många grejjer gemensamt som vi gillar, annars hade vi ju inte varit vänner.

Tanke 2: Tänk om jag inte kan få barn, vill jag ens ha barn och vad händer om jag blir med barn och sen längtar tillbaka till mitt fria liv med behagligt lagom mycket pengar och tid för cykling, skidåkning, yoga, svamplockning, resor och allt annat som gör livet väldigt roligt att leva?

Usch för dryga timmen sen var allting lätt, nu känns det helt plötsligt jättejobbigt. Mina gamla gymnasietjejkompisar som har ungar och som jag träffade för ett par veckor sedan beskrev precis det där scenariot jag inte vill vara med om. Mina kompisar på närmre håll med ungar beskriver något annorlunda, eller de säger inte så jäkla mycket egentligen. Undrar vilka som berättar hela sanningen?

Ungar - sånt som gör livet underbart. Eller är livet redan det?

  • Comments(0)//blogg.stina-k.se/#post65